S športnimi stavami ter ostalimi online igrami na srečo se aktivno ukvarja veliko mladostnikov in mlajših odraslih oseb.

S športnimi stavami ter ostalimi online igrami na srečo se aktivno ukvarja veliko mladostnikov in mlajših odraslih oseb.

Zaradi 24-urnega dostopa, anonimnosti in ustvarjanja realistične izkušnje igralnice problem odvisnosti od iger na srečo z internetom močno narašča. Ker igralci igrajo od doma, ki jim predstavlja varno okolje, so pripravljeni tvegati več in imajo občutek, da imajo vse pod nadzorom. Elektronski denar ima psihološko nižjo vrednost od pravega denarja. Mladostnikom dostopnejše je ukvarjanje s športnimi e-stavami, igranjem spletnega pokra in ostalih online iger na srečo, kjer mnogokrat svoje zadnje prihranke ali izposojen denar anonimno stavijo na bencinskih črpalkah, poštah ali izza računalnika / mobilnega telefona. Neuradne ocene so, da je v sloveniji najmanj 100.000 rednih igralcev. Med njimi je veliko mladoletnih oseb. Predavanje je podkrepljeno z resničnimi primeri in zgodbami. Otroci so aktivno vključeni v sodelovanje.

CIljna skupina: učenci 9. razredov OŠ in srednješolci
Trajanje: 1 šolska ura.

Posamezno predavanje, skupaj s kratko delavnico, je dolgo eno šolsko uro. Vse kar je šoli potrebno omogočiti, je digitalni projektor.

Interes vaše šole, prosimo, izkažite preko izpolnjenega obrazca.

Vaši podatki in informacije so zaupne narave in ne bodo posredovane tretji osebi.

Izvajanje programa je za osnove šole z vnaprej pridobljenim soglasjem v letu 2013 podprla Mestna občina Ljubljana.

Izpolnite obrazec