Blog zapisi

Označi teme:

 • gamer logout org

  Kako miselna naravnanost vpliva na uspeh v igri?

  Se ti morda zdi, da v igri kar ne moreš več napredovati? Da imaš nesrečo s soigralci, zaradi katerih izgubljaš igre? Te jezi, kadar nekdo drug izpostavi tvoje napake? Če si na zastavljena vprašanja odgovoril/a z DA, obstaja velika verjetnost, da si našel/a vzrok za svoje težave - miselna naravnanost.

 • logout posvet 2021

  Posvet "Izzivi vračanja otrok in mladostnikov iz digitalnih v analogna življenja"

  Z gosti smo spregovorili o posledicah COVID-19 obdobja na področju duševnega in telesnega zdravja ter na področju prostočasnih dejavnosti. Razmišljali smo tudi o rešitvah, ki bi otrokom in mladostnikom olajšale vračanje v oblike in načine življenja kot smo ga poznali pred epidemijo.

 • elizeu dias xarhNpLSHTk unsplash

  FoMO - Kako družbena omrežja povzročajo strah pred zamujenim

  Za vami je naporen teden. Končno pridete domov, se utrujeni uležete na posteljo in odprete družbeno omrežje, nakar vas na prvi strani pričaka slika prijateljice na sončni plaži v tropskih krajih. Pomislite, da medtem, ko drugi uživajo življenje, vi samo brskate po telefonu. Naenkrat v sebi začutite stisko. Doživljate FoMO.

 • Smernice Slika1

  Nacionalne smernice za uporabo zaslonov pri otrocih in mladostnikih

  Slovenski pediatri v svojih priporočilih pozivajo, da odložimo zaslone in se skupaj z otroki podamo v njihov resnični svet. 

 • konferenca headline

  2. nacionalna konferenca preprečevanja zasvojenosti s spletom

  Poseben poudarek je bil namenjen obdobju epidemije COVID-19 ter o posledicah uporabe zaslonov predvsem pri najranljivejših skupinah, kot so otroci in mladostnikih.

 • ben den engelsen eNyXK17so6A unsplash 1

  Dnevi brez zaslonov

  Šolski zvonec je oznanil začetek glavnega odmora. Prvi iz razreda kriče pritečejo fantje, sledijo dekleta, s počasnejšim in bolj omikanim korakom. Cilj in zbirno mesto vseh: šolsko dvorišče.

 • oguzhan akdogan qYMkkREOHa4 unsplash 1

  Stiske otrok ob šolanju na daljavo

  V iskanju odgovorov ob prehodu otrok in mladostnikov v vsakdanje življenje po koncu ukrepov.

 • cardmapr nl rDzI7m7sjPE unsplash2

  Odgovorno trgovanje s kriptovalutami

  Odgovor Logouta na nove potrebe je v ozaveščanju o varnosti in dobrem počutju pri posesti in trgovanju s kriptovalutami ter nudenju brezplačne psihološke podpore tistim, ki imajo težave s tveganim trgovanjem.  

 • simon abrams k T9Zj3SE8k unsplash 1

  Zdrav življenjski slog v 2020

  Kako najti ravnovesje med delom doma in nedelom doma. Se vam naslednji stavki zdijo znani? Delo od doma, pomoč otrokom pri šolanju na daljavo, domača opravila, premalo prostora, ni miru...

 • united nations covid 19 response SAm6u 9haMk unsplash 1

  KRONSKIH 5 ali preživetveni vodnik za družine

  Skoraj vsi smo doma in / ali aktivni na daljavo - Kaj sedaj? Panika. Zmeda. Morda zanikanje. Brezbrižnost. Mirnost. Zadovoljstvo.

 • ben white 1MHU3zpTvro unsplash 1

  Branje preko spleta ali branje iz knjig?

  Kdaj ste nazadnje videli katerega izmed svojih bližnjih družinskih članov, da bere knjigo? Kdaj ste sami nazadnje vzeli v roke knjigo; bodisi strokovno ali poljudno literaturo?

 • sydney rae geM5lzDj4Iw unsplash

  ZABAVA = učenje ≠ ZABAVA

  Popotnica zabavi in učenju ob pričetku novega šolskega leta... V naslovu bloga je beseda "zabava" namerno zapisana z velikimi in beseda "učenje" z malimi črkami. Namerno izbran je tudi vrstni red teh dveh besed v podnaslovu, in je zabava na prvem in učenje na drugem mestu. Zakaj?

Prijava na e-obveščanje

Bodite obveščeni! Vpišite svoj elektronski naslov in obveščali vas bomo o aktualnih dogodkih na področju varne in zdrave uporabe spleta.