Blog zapisi

Označi teme:

 • namizne igre

  Vsi smo doma, kaj sedaj? Logout-ov družinski vodnik za preživljanje obdobja izolacije brez naprav

  Z zdravo mero analogno digitalnih interakcij preizkusimo sebe in krog najbližjih. Svojo pozornost usmerimo v doslej morda spregledane dražljaje okoli nas.

 • IMG 4051

  LOGOUT WEEK 2019

  Vlak iz Radeč v Ljubljano ima par minutno zamudo. Na njem skupina mladostnikov nestrpno čaka, da lahko pridejo nazaj v »civilizacijo«. Utrujeni, a zadovoljni, so namreč ravnokar preživeli 6-dnevni Logout tabor brez tehnologije.

 • michal parzuchowski 224092

  Digitalizacija otroštva: Lahko uporaba digitalnih tehnologij krepi ali hromi razvoj predšolskih otrok?

  Digitalne tehnologije, kot so televizija, pametni telefoni, računalniki, tablice ipd., so postale del našega vsakdanjika, nedvomno pa jih bodo tekom odraščanja uporabljali tudi naši otroci. Ključno vprašanje pri tem je, kako jih naj uporabljajo, da ne bi škodile njihovemu zdravju ter razvoju.

 • aaron burden 149693

  Družinska e-pravila in mobilni telefon

  Pomembno sporočilo otrokom mora biti, da je tehnologija del njihovega življenja  in ne celo njihovo življenje„Kdaj je pravi čas za nakup pametnega telefona za otroka?“ se sprašuje veliko staršev. 

 • warren wong 253600

  Ste zasvojeni s spletom ali depresivni?

  Zasvojenost s spletom (odvisnost od računalnika) in tehnologijami, predvsem igranje video iger v literaturi pogosto povezujejo z različnimi duševnimi motnjami in težavami. Najpogosteje s strahovi različnih intenzitet, insomnijo, anksioznostjo in depresivnostjo, neredko pa tudi z avtizmom, motnjo pozornosti in hiperaktivnostjo.

 • ben neale 297658

  Kaj me drži pri igranju video iger?

  Osebno nagrajevanje je del našega vsakdana in se pojavlja v vseh aspektih našega življenja. Nagrajevanje ključno vpliva na motivacijo, občutek doseganja nekega cilja in doživljanja osebnega zadovoljstva.

 • pawel kadysz 100

  Izziv sodobne družbe: zasvojenost s spletnimi vsebinami in napravami

  23 letni Andraž je študent, ki že tretje leto poskuša izdelati prvi letnik fakultete. Neopravljeni izpiti ga neprestano po malo težijo, a mu nikakor ne uspe, da bi si vzel čas za učenje. 

 • cristian baron 57477

  Ste slabo spali? Mogoče je za to kriv vaš telefon!

  Vsi smo verjetno že slišali, da gledanje v zaslone zvečer ni najboljša popotnica za naše spanje, ampak kljub temu večina to še vedno počne.

 • SetWidth900 Moja prva pogodba

  Moja prva pogodba

  Moja prva pogodba, je namenjena ozaveščanju o zdravi, odgovorni, uravnoteženi, varni, poučni in konstruktivni uporabi mobilnih naprav ter informiranju in pomoči staršem pri vzgoji otrok v digitalnem svetu. 

 • samuel zeller 158996

  Ali ima moj otrok težave s prekomerno rabo tehnologije?

  Začelo se je v tretjem letniku gimnazije, ko sem imel 17 let. Pričel sem igrati računalniško igro, ki jo poznam že iz odraščanja in preplavil me je občutek nostalgije.

 • alaric hartsock 222503

  Spletno nasilje med mladostniki

  Ana, 15 let. Posnela se je gola in posnetek poslala svojemu fantu. Čez nekaj časa sta se razšla, posnetek pa se je znašel na spletu. Še vedno je tam, z njenim imenom in priimkom, čeprav je od tega minilo že 5 let in je bil že vsaj stokrat odstranjen.

 • john sting 112628

  Mladostniki za ekrani sodobnih naprav

  16-letni Uroš se je zaradi maminega nerazumevanja počutil tako prezrtega in nespotovanega, da je njegova jeza in žalost naraščala skokovito – znal je biti nasilen nad njo, iskal je uteho v alkoholu, poskusil je tudi s samopoškodovanjem.

Prijava na e-obveščanje

Bodite obveščeni! Vpišite svoj elektronski naslov in obveščali vas bomo o aktualnih dogodkih na področju varne in zdrave uporabe spleta.