Moja pogodba - mladostniki

Pred vami je vzorec pogodbe namenjen uporabi digitalnih naprav. Posamezne sestavine lahko prosto dopolnjujete in sestavite pogodbo po vaši meri. Priporočamo, da je proces sestavljanja pogodbe skupen in potrpežljiv dogodek in priložnost za prvi pogovor o pozitivnih in negativnih plateh spleta.

Hvaležni bomo za vašo podporo našemu delu in razvoju podobnih brezplačnih orodij na način, da pošljite SMS s ključno besedo LOGOUT5 na številko 1919 in prispevali boste 5 EUR ali, da nam podarite do 1% dohodnine. Obrazec, ki ga izpolnite v manj, kot dveh minutah je dostopen tukaj: https://tinyurl.com/dohodnina-logout

 

Uvod

Dogovor št. 1

Pogodba je sklenjena med vsemi podpisniki. Mladostnik se zavezuje, da bo v pogodbi zapisana pravila spoštoval v celoti, nedvoumno in odgovorno. Starš / skrbnik pa se zavezuje k izpolnitvi zaveze v 10. členu te pogodbe. Pogodba velja za naslednjo napravo ali naprave:

Dodaj novo

Uporaba naprav

Dogovor št. 2

Naprave za zabavo in sprostitev uporabljam:

Dodaj novo

Dogovor št. 3

Naprave ne uporabljam:

Dodaj novo

Dogovor št. 4

Podpisniki pogodbe se zavezujejo, da zvečer, najkasneje do določene ure (skupaj določite uro), vsi člani družine telefone odložijo na skupno zbirno mesto (določite uro in mesto):

Dodaj novo

Dogovor št. 5

Naprave lahko za sprostitev in zabavo uporabljam, šele ko opravim naslednje aktivnosti:

Dodaj novo

Uporaba aplikacij in programov

Dogovor št. 6

Uporabnik/ca lahko prenese in uporablja naslednje vrste mobilnih aplikacij. Ustreznost aplikacij lahko preverite tukaj. Navedite konkretne aplikacije:

Dodaj novo

Zasebnost in odgovorna komunikacija

Dogovor št. 7

Ob uporabi pametnega telefona skrbim za zasebnost in varujem svoje osebne podatke. Vem, da je med ostalim osebni podatek tudi moja fotografija. Po svojih močeh skrbim za zmanjšanje tveganj za izgubo osebnih podatkov ali vpogled neznanih oseb v osebne podatek mene in mojih bližnjih.

Dodaj novo

Dogovor št. 8

Skrbim za odgovorno komunikacijo, zato telefona ne uporabljam za sovražno ali nasilno komunikacijo z drugimi ter na vsako zaznano obliko takega ravnanja opozorim starše ali odgovorne osebe. 

Dodaj novo

Vzdrževanje

Dogovor št. 9

Dodaj novo

Nagrajevanje

Dogovor št. 10

Priporočamo, da izbrana nagrada ni povezana z nakupom nove naprave ali dodatnim časom na spletu.

Dodaj novo

Zaključek

Dogovor št. 11

Ta pogodba je sklenjena za določen čas. Pogodba stopi v veljavo, ko jo podpišeta obe pogodbeni stranki. Pogodba je sestavljena v dveh enakih izvodih, od katerih prejme vsaka pogodbena stranka en izvod. Veljavnost pogodbe:

Dodaj novo

Dogovor št. 12

Podpisnika pogodbe se strinjata, da pri reševanju morebitnih sporov iz te pogodbe lahko sodeluje nevtralna oseba (dodajte ime osebe - recimo LOGOUT).

Dodaj novo

Dogovor št. 13

V primeru neizpolnjevanja pogodbenih določil se strinjam z naslednjim ukrepom ali ukrepi (dodajte ukrepe):

Dodaj novo

Prijava na e-obveščanje

Bodite obveščeni! Vpišite svoj elektronski naslov in obveščali vas bomo o aktualnih dogodkih na področju varne in zdrave uporabe spleta.