Novice

 • IMG 4051
  Taborjenje Tehnološki odklop

  LOGOUT WEEK - Radeče 2019

  Vlak iz Radeč v Ljubljano ima par minutno zamudo. Na njem skupina mladostnikov nestrpno čaka, da lahko pridejo nazaj v »civilizacijo«Utrujeni, a zadovoljni, so namreč ravnokar preživeli 6-dnevni Logout tabor brez tehnologije.

 • podelitev mol logout

  Logout med prejemniki plakete glavnega mesta Ljubljane za leto 2019

  9. maj, praznik Ljubljane, je  obeležen s slavnostno sejo Mestnega sveta Mestne občine Ljubljana, na kateri je župan Zoran Janković podelil najvišja priznanja mesta Ljubljane za leto 2019.

 • okrogla miza logout
  Okrogla miza

  Digitalizacija otroštva: Lahko uporaba digitalnih tehnologij krepi ali hromi razvoj predšolskih otrok?

  Nesporno danes otroci odraščajo ob prisotnosti digitalnih tehnologij, saj so le-te postale del našega vsakdana. Tako že tekom prvih let življenja prihajajo v stik s sodobnimi napravami, bodisi posredno, od daleč z opazovanjem, bodisi neposredno, če jim naprave ponudijo starši ali druge bližnje osebe. 

 • logout radece2
  Svetovanje

  Otvoritev psihološke ambulante v Radečah

  Z mesecem septembrom 2018 smo začeli z izvajanjem programov pomoči tudi v naši novi ambulanti v Radečah. Slavnostna otvoritev je bila 10. oktobra, ko smo skupaj z direktorjem ZD Radeče in županom Radeč prerezali slavnostni trak.

 • tabor 7
  Taborjenje Tehnološki odklop

  LOGOUT WEEK - Strojna 2018

  Šest dni brez naprav, brez wi-fija, še telefonski signal je bil bolj ko ne šibek. Za naše udeležence, fante in dekleta stare med 13 in 17 let, se je tako odprl prostor za »analogne izkušnje«. 

 • celovec
  Mednarodno sodelovanje

  Obisk študentov socialnega dela iz avstrijskega Spittala

  V dveh različnih dneh sta nas v Ljubljani obiskali dve skupni študentk in študentov socialnega dela iz avstrijskega Spittala

 • FullSizeRender 12
  Svetovanje

  Odprtje psihološke ambulante v Celju

  Z mesecem aprilom 2018 smo začeli z izvajanjem programov pomoči tudi v naši novi ambulanti v Celju. S tem smo povečali dostopnost naših storitev zlasti za prebivalce savinjske, zasavske in posavske regije ter tudi podravske in pomurske regije.

 • DSC 0938
  Preventiva Zdravje Izobraževanje

  Prva nacionalna konferenca preprečevanja zasvojenosti s spletom - Preklopi na lajf!

  6. marca 2018 smo organizirali „Nacionalno konferenco preprečevanja zasvojenosti s spletom - Preklopi na lajf! Zdrav odnos do interneta za zdrav življenjski slog“, ki jo je omogočilo Ministrstvo za zdravje RS.

 • DSC 02491
  Obalno kraška regija Svetovanje

  Zaživela je nova ambulanta v Izoli

  Z letom 2016 smo začeli izvajati programe pomoči tudi v novi psihološki ambulanti v Izoli. S tem smo povečali dostopnost naših storitev zlasti za prebivalce obalno-kraške regije, pa tudi primorsko-notranjske in goriške regije. 

 • caspar rubin 704475 unsplash

  Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) uradno opredeljuje tudi zasvojenost z video igrami

  V posodobljenem osnutku mednarodne klasifikacije bolezni (ICD-11) je svetovna zdravstvena organizacija (WHO) opredelila tudi zasvojenost z računalniškimi igrami. V Centru pomoči pri prekomerni uporabi interneta in digitalnih tehnologij opažamo porast ljudi, ki iščejo pomoč pri tovrstnih težavah, pereča pa je tudi prekomerna uporaba drugih spletnih vsebin.

 • Moja prva pogodba
  Družbena odgovornost

  Skupaj s Telekomom Slovenije spodbujamo ustrezno rabo mobilnih naprav otrok in mladostnikov

  Projekt Moja prva pogodba je nastal na pobudo organizacije Logout, kjer so skupaj s strokovnjaki na podlagi večletnih izkušenj ustvarili preprost pripomoček, ki na zelo neposreden način spodbuja starše in otroke k pogovoru o aktualnih temah odraščanja, ki jih prinaša digitalni svet. 

 • 1 1280 x 960

  Obisk ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

  Ministrica dr. Anja Kopač Mrak je obiskala ambulanto v Ljubljani, kjer izvajamo inovativen socialnovarstveni program pomoči zasvojenim z digitalnimi napravami, spletom in spletnimi storitvami.

 • SetWidth900 IGP5805
  Taborjenje Tehnološki odklop

  LOGOUT WEEK - Brestanica 2013

  Čas počitnic je zelo pomemben. Otroci in mladostniki ga pogosto preživijo v naravi. Kako pa vsaj nekaj časa preživeti kvalitetno, brez računalnikov, tablic, mobilnih telefonov in razprtij, je pa že druga zgodba.

Prijava na e-obveščanje

Bodite obveščeni! Vpišite svoj elektronski naslov in obveščali vas bomo o aktualnih dogodkih na področju varne in zdrave uporabe spleta.