Facebook skupina za samopomoč za starše

07.12.2020

fb skupina logout

Zasebna skupina je dostopna in namenjena staršem, skrbnikom, starim staršem otrok in mladostnikov, ki čezmerno uporabljajo zaslone pa seveda tudi učiteljem in ostalim pedagoškim delavcem.

Dragi starši,

Slišimo vas. Tako smo zavoljo številnih pobud kreirali zasebno facebook skupino za samopomoč. Skupina je dostopna in namenjena staršem, skrbnikom, starim staršem otrok in mladostnikov, ki čezmerno uporabljajo zaslone pa seveda tudi učiteljem in ostalim pedagoškim delavcem.

Gre za prostor medsebojne pomoči in podpore, za postavljanje vprašanj, odpiranje dilem, deljenje odgovorov, nasvetov in izkušenj za dvig kakovosti življenj, ki jih je načela prekomerna uporaba in zasvojenost z digitalnimi vsebinami.

Gre za varen prostor, kjer lahko v vsakem  trenutku postavite vprašanje, odprete razpravo ali delite svoje dobre prakse in izkušnje starševstva z drugimi. Pa tudi prostor, kjer lahko soustvarjate poslanstvo naše organizacije.

Trenutna vroča tema je seveda šolanje na daljavo. Za ponazoritev tematike z vami delimo drobec aktualnih starševskih stisk:

Se popolnoma strinjam, da je učenje na daljavo, kadar je le to zgolj pripenjanje nekih snovi, katastrofa. Mogoče nekaterim otrokom to odgovarja. Kaj pa tistim, ki jih vleče digitalna vsebina? Kako jih obdržati zbrane, da cel dan nekaj prepisujejo, za kar niso niti najmanj motivirani? Nas pa ni doma. Imam občutek, da ima vedno manj zbranosti in vse bolj je nestrpen in občutljiv.


Mamica, otrok 8. razred OŠ.

Na vas se obračam, ker sem v komunikaciji s šolniki obupala. Ne vem, ali sem edina med starši, ampak način izvajanja šole na daljavo, ko je nekako samoumevno, da otroci ves dan visijo pred računalnikom, je zame popolnoma nerazumljiv. Res je, da sta moja otroka sama doma, ker delam v zdravstvu in ju zato ne morem popolnoma nadzirati. V šoli učitelji, kot da ne razumejo, kako velik problem je danes otroke spraviti od računalnikov, in s svojimi nalogami s klikanjem in ogledovanjem videov še poslabšujejo zadeve.


Mamica, otrok 4. razred OŠ.

Vključitev v skupino je preprosta:

  1. Všečkate našo facebook stran: http://www.facebook.com/logout.si
  2. Pošljete zasebno sporočilo naši facebook strani, da se želite vključiti v skupino.
  3. Naš administrator vas bo preveril in potrdil oz. dodal v skupino, kjer lahko takoj pričnete z aktivnostmi :)


Več informacij boste prejeli v sami skupini. Neizmerno se veselimo sodelovanja.

Prijava na e-obveščanje

Bodite obveščeni! Vpišite svoj elektronski naslov in obveščali vas bomo o aktualnih dogodkih na področju varne in zdrave uporabe spleta.