Ambasadorji zdravja - pogovor o uporabi zaslonov med mladimi

12.10.2023

melani mekicar logout

Z akcijo Ambasadorji zdravja želijo na Ministrstvu za zdravje pod sloganom »Zdravje za vse« približati te teme javnosti in poskrbeti, da se o njih pogovarjamo, da o njih razmislimo in da se v primeru, ko se srečamo s tovrstnimi zdravstvenimi izzivi, znamo ustrezno odzvati. 

Melani Mekicarje TV voditeljica, ki ji je zelo znan svet v soju žarometov, ve pa tudi, kako je, ko žarometi ugasnejo. Ker se zaveda, da jo mladi poznajo, želi svoj glas izkoristiti za osvetljevanje tudi manj prijetnih, težjih poglavij odraščanja. Zato se pridružuje kampanji »Ambasadorji zdravja« in ozaveščanju glede duševnega zdravja mladih. Melani je z Živo Ahac, našo strokovno delavko govorila o uporabi zaslonov, ki je čedalje bolj razširjena tudi med najmlajšimi. V sproščenem pogovoru sta se dotaknila problematične oziroma prekomerne rabe zaslonov, saj je naš življenjski slog vedno bolj povezan z zasloni. Čas pred ekranom vedno pogosteje vstopa v čas, ki ga bi bilo bolj smiselno nameniti drugim aktivnostim in dejavnostim. Dotaknili sta se tudi teme samonadzora in zakaj so zasloni tako zelo privlačni za mladostnike in mlade.

 

Prijava na e-obveščanje

Bodite obveščeni! Vpišite svoj elektronski naslov in obveščali vas bomo o aktualnih dogodkih na področju varne in zdrave uporabe spleta.