Program zdravljenja nekemičnih zasvojenosti v Psihiatrični bolnišnici Idrija namenjen odraslim osebam

31.07.2023

psihiatricna bolnisnica idrija

V Psihiatrični bolnišnici Idrija bodo v mesecu septembru 2023 pričeli izvajati program zdravljenja ter obravnave oseb z nekemičnimi (vedenjskimi) zasvojenostmi.

Program bo namenjen odraslim nad 19 let, ki imajo motnjo igranja iger na srečo, motnjo igranja videoiger in ostale motnje zaradi zasvojljivih vedenj (digitalna zasvojenost - družbena omrežja, internet, zasvojenost s seksualnostjo in pornografijo, nakupovanjem, ipd.). V štiri do šest tedenskem programu v obliki bolnišničnega zdravljenja bo imel posameznik priložnost spoznati bolezen odvisnosti in načrtovati spremembe v prihodnosti. Vključen bo v individualne in skupinske terapevtske obravnave s strani različnih strokovnjakov. V obravnavo bodo vključeni tudi njegovi svojci in pomembni drugi. Bolnišnično zdravljenje bo posameznik lahko nadaljeval v obliki dnevnega zdravljenja (do 6 tednov). Oddelek za nekemične zasvojenosti bo deloval znotraj bolnišnice. Za sprejem na oddelek se je potrebno naročiti. Potrebna je napotnica psihiatra.

Zgibanka (236 KB)

Prijava na e-obveščanje

Bodite obveščeni! Vpišite svoj elektronski naslov in obveščali vas bomo o aktualnih dogodkih na področju varne in zdrave uporabe spleta.