Tudi junakinje in junaki včasih poiščejo pomoč

10.10.2023

junakinje mol

Na Mestni občini Ljubljana so v okviru meseca duševnega zdravja zagnali kampanjo Tudi junakinje in junaki včasih poiščejo pomoč, katere namen je ozaveščanje o duševnem zdravju.

Svetovni dan duševnega zdravja, ki ga obeležujemo 10. oktobra, poudarja pomen sodelovanja in povezovanja vseh v prizadevanjih za preprečevanje, prepoznavanje in zdravljenje duševnih težav ter krepitev dobrega duševnega zdravja vseh meščank in meščanov. Letos pa bo skrb za duševno zdravje v ospredju pozornosti ves oktober.

Na Mestni občini Ljubljana podpirajo in sofinancirajo različne programe nevladnih organizacij (tudi naše), ki ljudem v duševni stiski nudijo pomoč, v Zdravstvenem domu Ljubljana pa deluje Center za duševno zdravje otrok in mladostnikov, v katerem pomoč nudijo strokovnjakinje in strokovnjaki z različnih področij.

Ker je področje duševnega zdravja še vedno stigmatiziramo, so zasnovali kampanjo Tudi junakinje in junaki včasih potrebujejo pomoč, s katero želijo doseči predvsem mlade. K sodelovanju so povabili osebe, ki jim področje duševnega zdravja ni tuje, ki imajo izkušnje in se zavedajo, kako pomemben je v stiski klic na pomoč. Med njimi sta tudi Nina Gaspari, voditeljica enega najbolj poslušanih slovenskih podcastov Lovim ravnotežje, in grafična oblikovalka ter ilustratorka Vida Igličar.

Zvočne oddaje z Nino Gaspari

Osrednji del kampanje predstavlja niz zvočnih oddaj (videopodkastov), ki jih vodi Nina Gaspari, ustvarjalka vsebin in voditeljica enega od najbolj poslušanih slovenskih podcastov Lovim ravnotežje.

Serija pogovorov se je začela prav na svetovni dan duševnega zdravja, v torek, 10. oktobra 2023, ko je Nina klepetala z Niko Erčulj, ustvarjalko vsebin in vplivnico, ter Nušo Klepec, magistro psihologije, svetovalko in strokovno delavko našega centra.

Več na Nina Gaspari - Lovim ravnotežje

Prijava na e-obveščanje

Bodite obveščeni! Vpišite svoj elektronski naslov in obveščali vas bomo o aktualnih dogodkih na področju varne in zdrave uporabe spleta.